Det Danske Pigekor og Pia Boysen modtager hæderslegat

Det Danske pigekor og chefdirigent Pia Boysen modtog d.18. august Mette Madsens legat på 75.000 kr.

Chefdirigent ved Det Danske Pigekor, Pia Boysen, sagde bl.a. i sin takketale: ”Det varmer mit hjerte, at prisen går til arbejdet med børne- og pigekor. At gå til kor er livsbekræftende. Det samler børn og unge på tværs af alder og baggrund og kan noget helt særligt i forhold til at forme og danne børnene i et forpligtende fællesskab. At synge i kirkernes smukke rum. At åbne stemmerne op i rummenes vidunderlige akustik. Jeg tænker, at dette også kan være en vejviser til tro og den religiøse oplevelse.”  
 
I legatbestyrelsens motivation blev der lagt vægt på "(...)hvor højt et kunstnerisk niveau, man kan nå med musikglæde, entusiasme og talentfuld korledelse,” og at Det Danske Pigekor og Pia Boysen har  været en stor inspirationskilde for mange korledere og organister.

Helsingør Stifts biskop Peter Birch, som også var til stede ved legatoverrækkelsen i Kirkeministeriet, fremhævede det levende kor- og musikliv i folkekirken og udtalte: ”Det er en meget velfortjent hæder. Korarbejdet i Det Danske Pigekor er fremragende og et godt eksempel på sogne, der tør satse på korarbejde som indgang for børn og unge i kirkens liv og fællesskab. Det engagement, der grundlægges her, tager børnene med videre i deres liv. Stort tillykke, og tak til de mange, der er aktive i korarbejde – både i Det Danske Pigekor og i små og store kor i Helsingør Stift”.

Mette Madsens legat
Mette Madsens legat kan ikke søges med uddeles hvert år af Mette Madsens Fonds bestyrelse. Fonden blev etableret i 2017 ved testamente efter tidligere kirkeminister Mette Madsen (1924-2015). 

 

 

Pia Boysen sammen med den anden legatmodtager Janne Mark, departementschef Christian Dos Christensen og salmedigter Iben Krogsdal fra legatbestyrelsen.