Pigekoret banner 1

 

Det Danske Pigekor

 

I Det Danske Pigekor møder du velklingende stemmer, gode venner og masser af musikalske oplevelser.

Foruden Pigekorets egne koncerter, medvirker koret til gudstjenester, højmesser og synger i større københavnske kirker som Holmens- , Trinitatis og Christians Kirke. Desuden er Det Danske Pigekor jævnligt på besøg i f.eks. Roskilde og Ribe Domkirker og på andre koncertsteder i  både Danmark og udlandet.

Pigekoret web 1Pigekoret er for piger i alderen 14 år og opefter. Det består hovedsageligt at sangere, der har været igennem hele eller dele af korskolen ved kirkerne i Gentofte, Ordrup og Jægersborg, men vi optager hvert år også helt nye sangere udefra. Pigerne modtager løbende stemmetræning, for at forbedre os som sangere hver især, og sammen som kor.

Vi arbejder målrettet mod at give publikum en musikalsk oplevelse, der går helt ind i hjertet, når vi optræder. Den danske sangskat står os meget nær, men vi synger alt fra kirkemusik til moderne ballader, som alle kender.

For at opretholde og udvikle korets musikalske niveau, er der brug for hver eneste sanger til alle prøver og koncerter. Der er derfor mødepligt til den ugentlige korprøve og du skal være forberedt på at øve hjemme og komme til ekstra korprøver forud for koncerter eller anden optræden.

 

Dirigenter og akkompagnatør

Korets dirigent er Clara Smedegaard, og Mattias Branner er fast akkompagnatør.

Optagelse

Der er optagelsesprøve til Pigekoret. Du er velkommen til at være med til en af korets prøver, inden du beslutter dig for at gå til optagelsesprøve. Ønsker du at søge optagelse i Det Danske Pigekor, kan du kontakte pigekorets dirigent, Clara Smedegaard (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pigekoret web 2Tid og sted

Pigekoret øver hver tirsdag kl. 16.30 – 19.00 i Gentofte Sognegård, Gentoftegade 23, 2820 Gentofte.

Kortøj og kontingent

Korsangerne har buksedragter og egne sorte ballerinaer på ved gudstjenester og koncerter. Buksedragterne syes af Prestige Skrædderi i Gentofte. Hver sanger får sin egen dragt udleveret ved optagelse i Pigekoret. Dragten afleveres, når sangeren udtræder af koret. 

Mørkeblå hættetrøjer med Det Danske Pigekors logo kan købes af korets producent Lotte Toftemark for 375 kr.

Kontingentet er på 1300 kr. pr. sæson. Der udsendes faktura via mail i august/september. Der tilbydes søskenderabat ved flere end to tilmeldte børn.